İzleyiciler

4 Haziran 2016 Cumartesi

Karamelize şeftalili güllaç



Güllaç yemenin Ramazan'la bir ilgisi olmamalı bence. Dört mevsim on iki ay marketlerde olsun ki bizde her zaman hem hafif hem lezzetli hem de pratik tatlılar yemekler yapabilelim.
  Gelelim tatlımıza..

Malzemeler 2 kişilik
3 güllaç yufkası
Bir buçuk su bardağı süt
İstediğiniz kadar şeker
1 Şeftali 1 nektarin
Şeftalileri karamelize etmek için biraz şeker
Ceviz- fındık- badem..

Şeftaliyi ve nektarini yarım ay şeklinde incecik doğrayıp bir kaşık şeker ile pişiriyoruz. Daha sonra harlı Ateş'te şekerin karamelize olmasını sağlıyoruz. Bu arada süt ile şekeri şeker eriyinceye kadar ısıtıyoruz. Kişi başı bir buçuk güllaç yufkası düşecek. Birer tam yufkayı şekerli süt ile ıslatıp katlıyoruz. Servis kasesine koyup üstüne karamelize şeftalileri ve ceviz badem fındık tozu serpiyoruz. Sonra yarım yufkayı da ıslatıp üstüne koyuyoruz. Süsü püsü size kalmış artık :)


Bu tarif her bir çok meyveyle denenebilir. Eminim çilekle de çok güzel oluyordur. Hindistan cevizi sütü, Hindistan cevizi damla çikolata ile de deneyeceğimmmm :)

Not: Kase neden kırık diye düşünenler.. Düşünmeyin :(

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news