Sevgili blogdaşlarım, yeni yıla istediğim gibi giremesemde 2015 in çokkk güzel bir yıl olmasını diliyorum. Kardeşim de bu güzelliğe ilk başlangıcı yapmış oldu. Hem çalışmaya başlayarak hemde bana kek kalıbı armağan ederek :D bende hemen bir patatesli kek ile karşılık verdim kendisine. Çocukluğumuzun lezzeti. Yengem yapardı davul fırınında kocaman bir tepsi, doya doya yerdik ohh. Tarif vereyim.
İki yumurta
Üç orta boy patates
Bir bardak süt yada maden suyu
Yarım çay bardağı yağ
Karabiber bolca, tuz, kırmızı biber, azcık nane, azcık kekik.
İki tane kabartma tozu
Çedene (böyle küçücük mercimek kadar çıtır çıtır bişey)
Ceviz
Aldığı kadar un
Yumurta süt yada maden suyu yağ çırpılır. Rendelenmiş patatesler, baharatlar, ceviz, çedene ve unla beraber kabartma tozu eklenir. Çok sıvı olmayacak bir şekilde oluyor hamurun kıvamı. Yağlanmış kalıba dökülür ve 175 derecede pişirilir. Ağır ağır pişmeli. İçi yumuşak dışı çıtır çıtır olmalı. Piştiğini klasik kürdan batırmaca yöntemiyle anlayabiliriz. Dinlendirdikten sonra yiyebiliriz :)
Ve bu boyunluklar da benim kardeşime armağanım. Makarna iple 7 numara şişle, 20 ilmek başlayıp, dümdüz ördüm gitti. 120cm. Puf puf sıcacık oldular. Artan iple de 10 ilmek başlayıp bant ördüm, takım oldular.
2015 hepimize uğurlu gelir inşallah. . Mutlu haftalar!!
Örgüler çok güzel ve sıcacık görünüyor tam zamanında örmüşsünüz kış bastırıyor:)
YanıtlaSilBugün diz boyu kar yağdı, kullandık sıcacık. Birsürü atkı şapka var ama yine de insanın öresi geliyor durmadan :)
Silkardeşinin işi hayırlı olsun.. hep güzel haberlerle dolup taşan bir yıl olsun..
YanıtlaSilkardeş can'dır..
mutlu haftalar..
Sebuş Teşekkürler güzel dileklerin için. Kalıyorum kardeş candır :) sana da mutlu haftalar..
Sil