Malzemeler (malzemeleri temel olarak veriyorum ben, dileyen arttırıp eksiltebilir. Sonuçta ben bi aşçı değilim :))
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı pekmez
Bir tatlı kaşığı tarçın
Bir tatlı kaşığı zencefil
Üç yemek kaşığı tereyağ (bence tereyağ çok daha güzel lezzet veriyor margarin yerine tereyağ kullanın)
Bir yumurta sarısı
İsteyen vanilya da koyabilir.
Aldığı kadar un. (Çok sert olunca kadar koymuyoruz tabi ki :) yumuşak ve yağlı bir hamur olacak)
Hepsini karıştırıp yoğurup yaklaşık bir cm kalınlığında açıp kalıplarla kesiyoruz.
Çok çok önemli not!! Şakın ha fırında çok fazla tutmayın, yoksa benimkiler gibi diş kıran kurabiyeleriniz olur. On dakika yeterli. 160- 170 derecede.
Canım benim eline sağlık tamda kurabiye tarifi ararken iyi denk geldi yarın ilk iş benim sarı paşaya bu kuarbiyeyi yapmak olacak. Bu arada bloğunu yeni gördüm artık takipteyim 😘
YanıtlaSilCan'ım benim yapın yiyin inşallah beğenirsiniz. Afiyet olsun şimdiden, sarı paşamı da öptüm 😘
Sil