İzleyiciler

25 Mayıs 2014 Pazar

yastık fıstık

Dikiş işine el attım. Meğer ne zormuş.. Elbette dikiş makinem yok. Elimde diktim. Uzun zamandır bişey dikmeyince resmen unutmuşum. Diyeceksiniz ki bi çorap bile mi dikmedin kardeşim.. hakkaten dikmedim :)

Çok acemice birşey oldu ama elimden geleni yaptım. Birkaç kez söküp yeniden işe koyuldum hatta.


Bu mavili beyazlı sevimli kumaşın
 Güzel bir hikayesi var. Benim çalışkanlar çalışkanı kuzenim sedoş liseyi ailesinden uzakta bizim memlekette okumaya karar verdi. Bi heves hazırlandı. Dayımların evinde bi güzel odasını hazırladı. Amma ve lakin bu özgürlüğe(!) bir yıl katlanabildi. Bu kumaşın aslı da onun okul gömleğidir efenim.  Mevcut olan iki gömleğini giderken bize bıraktı bizde tabiri caizse kapıştık :) birini babam birini de ben yıllarca giydik. Hatta ben hala giyiyorum :) velhasıl giyilmekten pert olmuş bu gömlek şu an karşınızda mini mini bir yastık olarak duruyor..



Diğerleri ise eşimin babasının parça dükkanına gelen elbezleri. Sanayideki bir parça dükkanından bile dekoratif bişey bulur çıkarırız biz değil mi? 




Başlıktaki fıstık nerede diye soracak olursanız; kafiye olsun diye yazdım :)

Herkese şiir gibi günler dilerim. .

12 yorum:

  1. Elde dikiş cesaret işi. Bence çok çok güzel olmuşlar, ben elde dikişle böyle bir şeyin mümkün olduğunu bile düşünmüyordum. Göstermiş oldunuz. Tebrik ederim güzel dikiminiz ve yastıklar için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkk teşekkür ederim, yorumunuz beni çok mutlu etti.

      Sil
  2. :))
    şahane yazı,şahane hikaye,şahane yastık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. süper! hiç dikiş bilmeyen biri olduğunuza inanmak güç:) Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim :) en fazla bi sökük dikmişimdir o kadar. Valla seviniyorum böyle yorumları görünce. Bişeyler daha mı diksem ne :)

    YanıtlaSil
  5. bence dikin hatta bir dikiş makinesi bile edinin, insanın severek yaptığı bir işin sonucu kötü olmaz.. işin ucunda emek var sevgi var çünki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Desteğimi aldım, düşünmeye başlıyorum şimdi :)

      Sil
  6. Valla elde dikmişsin en zorunu yapmışsın. Harika olmuş, çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, eldeki imkanları değerlendirmeye çalışıyorum işte :)

      Sil
  7. O küçücük köyde küçücük evinde kocaman olan yüreğini seviyorum senin cnm.. insana mutluluk veriyorsun pozitifliğinle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Senin gibi dostlarla buralar daha güzeldi. Geç tanıştık erken ayrıldık. Kim bilir beraber neler neler yapacaktık.. kısmet.

      Sil

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news