İzleyiciler

3 Eylül 2014 Çarşamba

evlatlık ördek yavruları




Bakkala giderken bu acayip grupla karşılaştım. Bi tavuğun arkasına takılmış ördek yavruları. Tavuğu anneleri sanıyorlar. Onu taklit ediyorlar. Eşelediği yere koşup yem arıyorlar, koşunca koşuyorlar falan.  Çok sevimli ve şaşkınlar. Nasıl aile olduklarını sordum. Tavuk kendi yumurtalarının üstünde bir kaç gün yatıyormuş. Daha sonra çaktırmadan ördek yumurtalarını diğerlerinin yerine koyuyorlarmış. Zavallı tavukçuk da ördekler de birbirini aile zanbediyorlarmış. Daha yakından fotoğraflamak istedim ama kaçtılar hemen.

4 yorum:

  1. Ay kıyamam onlara :) Ne tatlılar. Zoolog Konrad Lorenz'in ördeklerle yaptığı araştırmaları vardır. Ördekler yumurtadan çıkar çıkmaz hareket eden ilk canlının peşine takılma içgüdüsüne sahiplerdir. Hatta bir grup ördek ilk Lorenz'i gördükleri için onun peşine takılırlar.
    Guguk kuşlarının da buna benzer ilginç bir huyu var. Onlar da yumurtalarını kendilerinden daha küçük yapıdaki ötücü kuşların yuvasına koyup kaçarlar, bakıcı anne durumundaki kuş kuluçka süresi boyunca yumurtaya gözü gibi bakar, ne var ki yavru yumurtadan çıkınca bakıcı ailenin fertlerinden daha çabuk palazlandığı için diğer minik kardeşlerini yuvadan atar.
    Ne iyi olmuş paylaştığınız :)

    YanıtlaSil
  2. Çok sevimli ve masumlar değil mi :) verdiğiniz bilgiler çok ilginç teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Çok sevimliler. Cadı hemşire yüzünden hastanede yavruları karışmış gibi bişey olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun ördeklerden daha sevimli olmuş, güldüm gece gece :)

      Sil

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news