İzleyiciler

13 Eylül 2014 Cumartesi

minik sevimli yeşil kasacık-DIY ve limonlu sütlaç

Merhaba arkadaşlar, mutlu bir hafta sonumuz olur umarım.




Ev yerleştirme işleri hala küçük küçük sürüyor. Bazen eski evden kalan alışkanlıkla yanlış dolaba yöneldiğim oluyor ama alıştık işte eninde sonunda.. bu arada evi ev yapan minik ayrıntılarla ilgileniyorum. Çiçekti, kuştu, kafesti derken benim şu meşhur sebze kasalarıma bir yenisi daha eklendi. Başlıkta da verdiğim gibi küçücük sevimli bir kasacık. İçine şimdilik limon ve yazın yazlıkta yemyeşilken topladığım ama ancak şimdi bakmaya fırsat bulduğumda ' aaaaa turuncu olmuşlaaaar' diye ünlediğim minik turunçları koydum. İlerleyen zamanlarda ceviz, fındık, yumurta falan koyarım.



Birde limonlu sütlaç tarifi vereyim. Anneannemin yaptığı gibi olmadı tabi ama yine de lezzetli oldu.  Köy sütününde etkisi var tabi :)

 İki buçuk su bardağı süt
Bir su bardağı su
Bir buçuk çay bardağı haşlanmış pirinç
Bir su bardağı şeker
Hepsini karıştırıp kaynatıyoruz bi on beş dakika.
Sonra bir yemek kaşığı nişastayı suyla hafif açıp kaynayan süte karıştırıyoruz. Yarım limonun en dış kabuğunu rendeleyip, sütlaca katıyoruz. Beyaz kısımları almamaya dikkat edelim yoksa acı bir tat olur.
Koyulaştıktan sonra servis kaplarına pay edip soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp donmasını bekliyoruz.
Tarçınla güzel oluyor tavsiye ederim

Afiyet olsun :)

8 yorum:

  1. kasan şahane,evini gönlüne kadar dekore edip çok mutlu ol,
    bu ara limonlu şeyler fazlasıyla ilgimi çekiyor,sütlaç yaptığım zaman tarifini gözönünde bulunduracağım
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol havva ama sensin burda yemek uzmanı, eminim sen daha lezzetli yaparsın :)

      Sil
  2. ben daha hiç kasa işine el atmadım.. daha doğrusu düxgün güzel bir kasa denk düşmedi diyeyim.. ama yılmadan arama çalışmalarım devam ediyor..
    buda güzel olmuş meromimo!
    bu arada güle güle otur yeni evinde, güzellikler hep sizinle olsun..
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş kasa bulmak zor değil de güzelini bulmak mesele dediğin gibi. Pazarları dolaş bol bol bulursun, atıveriyorlar bi kenara caanım kasaları. Bu arada teşekkür ev için. İnşallah mutlu oluruz :)

      Sil
  3. merhaba,

    hobisever etkinliğinden keşfettim sizi
    bana da beklerim.
    sevgiler.
    burcuaydn04.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba burcu :) hoşgeldiniz bloğuma. Güzel paylaşımlarda buluşalım.

      Sil
  4. O kasa nasıl tatlı öyle :) Fotoğraflar huzur kokuyor resmen. Bu arada bebeğini sağlıkla kucağına alırsın canım inşallah. Belli oldu mu cinsiyetiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) inşallah sağlıklı sıhhatli alırız kucağımıza bebeklerimizi.. cinsiyetini öğrenemedik çünkü henüz kontrole gidemedik. İşimiz gereği kasabada yaşıyoruz, ha diyince doktora gidemiyoruz maalesef ama en kısa zamanda öğrenmek istiyorum çok merak ediyorum :)

      Sil

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news