İzleyiciler

28 Aralık 2014 Pazar

kar küresi -DIY



Yeni yıla sayılı günler kaldı. Aralık ayı ne güzel,  renkli, kırmızılı yeşilli, çam ve kozalak parçalı hediye hazırlamalı geçti.  Bir de kar yağsaydı şöööyle yumuşacık, lapa lapa.. daha da tadından yenmezdi. Neyse ki daha iki gün var ve dağ başında bu ihtimal kuvvetli :)




Dışarda kar yağmıyor ama ben evde kardan adam yaptım bile. Susuz kar küresi. Susuz, çünkü gliserin yoktu. Sizde varsa  bir kaç damla, kar tanelerinin yavaaaş yavaş süzülmesini sağlar.  Ben de bir turşu kavanozunun kapağına bir çam dalı, seramik hamurundan yapılmış bir kardan adamı silikonla yapıştırdım. Kardan adamı köpükle biraz yükselttim, çünkü kar yağınca boğazına kadar kara gömüldü :D sonra köpükleri çocukken duvara sürerdik ya kar yağıyooor diye bağıraraktan, işte öyle parçaladım. Biraz simle beraber kavanoza koydum. Kapağı da kapatıp ters çevirince oldu bitti,  al sana kar küresi. İlk olunca pek acemice oldu ama tammm bizim buraları yansıttı. Belimize kadar yağan karları :)

Bu süsleri yapmak da çok kolay.  Teli istediğiniz şekilde kıvırıp kumaş sarıyorsunuz.

  
Yoldaşa Merhaba diyin :) bu ayıcık 11 yıldır benimle. Bu yüzden adı yoldaş. Bütün yolculuklarımda istisnasız çantamdadır. Yeni yılda kırmızı montuyla malikanemizde salınacak :) 

Sıcacık, mutlu haftalarımız olsun inşallah.. bide kar yağsın..


2 yorum:

  1. Çok güzel olmuş hepsi de :) Kar küresine bayıldım. Çok severim kar kürelerini. Kar yağsa keşke, kar küresine dönse gökyüzü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim. Kuru kuru kış olmuyor, pamuk gibi bembeyaz yağsa da seyretsek.. :)

      Sil

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news