İzleyiciler

8 Aralık 2014 Pazartesi

seramik boyayla tabak boyamaca- DIY ve yumurtalı tost bombası




Aralık ayı Merhaba dedi herkesler yeniyıl hazırlıklarına başladı.  Ben de bu sene üç beş etkinlik yapayım dedim. Bebek gelmeden ne yapsam kardır diyerekten..
 Bu hafta sonu pek bi çalışkandım canııım. Gelecek günlerde paylaşıcam hepsini. Bugün seramik boyasıyla tabak boyamaca var. Evdeki bütün düz desensiz tabakları boyadım gitti. Bi secdus değil ama bi meronimo bunlarda :)

Boya bu gördüğünüz marka. Çok kaliteli.  Ağzı kapalı kaldığı sürece hiç donmuyor. Yıllardır da kullanıyorum bitmedi. Boyadığınız alanı hemen kapatıyor ve pürüzsüz bir şekilde. Renkleri karıştırarak yeni renkler elde edebilirsiniz.  Nereden alındığını bilmiyorum.  Bana babamın hediyesiydi. Kırmızı olanı kar tanesi şekilli delgeçle elde ettiğim kağıtları kullanarak süngerle boyadım. Fırçayla olmuyor.  Sünger de bulaşık süngeri :) diğerleri bilek gücüdür, el emeği göz nurudur :p


Diğerleri de bunlar. Sizde yapıp sevdiklerinize armağan edebilirsiniz.  Bulaşık makinesinde yıkayınca çıkıyor boyalar. O yüzden elinizde yıkayın. Birde tabağın içini değil kenarlarını boyamanızı tavsiye ederim.  Ne de olsa kimyasal bişey. 

Bide şu yumurtalı tost bombasını söyliyim. Atla deve değil altı üstü yaptığınız tostu yumurta ve süt karışımına bulayıp tavada pişiriyorsunuz. Ama çok leziz. Tavsiyemdir.  

Mutlu haftalar! 


6 yorum:

  1. Çok güzel olmuş tabakalarınız. Seramik boyamayı, hatta kendi tabaklarımı yapmak istiyoruuumm :) Aklıma düştü yine :) Ellerinize sağlık. Bu arada tostu da merak ettim. Deneyim ben de bir ara..

    YanıtlaSil
  2. şahane olmuş,
    peki sonra hep elde mi yıkamak lazım korumak için?
    bana da bak! sanki boyayı buldum,boyadım da yıkaması kaldı!
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet havvacım hep elde yıkanmalı. Normal tabakları bile yıpratıyor makine zamanla.. sen boyayı da bulursun, boyarsın, bir de fotoğraf koyarsın bloğuna bende bakar bakar sevinirim ne güzel paylaşım diye :)

      Sil
  3. Cok guzel fikirler, bende yapabilirim sanirim ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim yaparsın, hayal gücü ve sabır oldu mu olmaz diye bişey yok.

      Sil

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news