İzleyiciler

17 Mart 2014 Pazartesi

buzdolabı temizliği

    Hafta sonu evle ilgilenmeyip pazartesi işten geldikten sonra onca yorguluğun üstüne temizlik bulaşık bana terapi gibi geliyor.  Ne kadar saçma görünse de, dinleniyorum. Bedensel değil elbette zihnen dinleniyorum.  Sağolsun çocuklar beni çok yoruyor. Bir sürü soru soruyorlar, nerden akıllarına geliyor bilmem. . Ama olsun sorsunlar ki öğrensinler :)

Neyse. Geldim evime ve başladım buzdolabında ne var ne yok elemeye. Temizlik sonrası, bitmesi gereken havuç ve peyniri güzel bir şekilde değerlendireyim dedim.
Ee devir ekonomi devri. Maaşlar az, malzemeler pahalı.. iki tarif var. İlki cezeryemsi, uyduruk, kolay, hafif bir tatlı.



Havuç ve şeker pişirilir. Bisküvi, tarçın, ceviz ile karıştırılıp tepsi tabanına yayılır, üstüne de muhallebiiiii. İşte bu kadar kolay.  


 Diğeri de otlu krem peynir.  Sütaşın süzme peyniri kalmıştı. Onu blendırda maydanoz,  dereotu ve zeytinyağı ile çektim. Çok güzel oldu.  Tavsiye ederim.




Herkese ağız tadı yerinde,  bereketli günler dilerim.  Allah olmayanlara da versin. Amin.

2 yorum:

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news