İzleyiciler

28 Kasım 2014 Cuma

kalıcı markör kalemiyle porselen boyamaca-DIY ve üzümlü zencefilli kurabiye




Çok uzun aralar veriyorum biliyorum ama hiç işim bitmiyor ki kardeşim.. Blog için de fotoğraf çekmek onları düzenlemek gerek,  o yüzden bu kadar uzuyor yayın araları. Ama güzel bir kendin yap procesi var. Yeniyıl yaklaşırken kişiye özel,  espirili, mesaj içerikli hediyeler verebilirsiniz sevdiklerinize.




Hepimizin bildiği kalıcı markör kalemleriyle porselen, cam, metal, plastik farketmez, elde avuçta ne varsa yazıp çizip boyayabilirsiniz. Pritt marka bulabilirseniz o daha iyiymiş ama ben faber castel ile yaptım. Çizeceğiniz yer kuru olsun. Deseni çizdikten sonra fırında 150 derecede 15 dakika ısıtıyoruz. Tabiki porselenleri koyuyoruz fırına :)
Diyelimki çiziktirirken yanlış yaptınız. Hemen ıslak mendille müdahale ediyoruz.  Bastırarak silince kurtarıyoruz durumu, korkmayın :)


Üzümlü zencefilli kurabiye tarifini de vereyim. 15 tane falan çıkıyor bu ölçülerden. Zaten az olsun tatlı olsun.

100 g tereyağ
1 yumurta
Şeker (istediğiniz kadar. Kimisi az sever kimisi çok)
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Bir çay kaşığı zencefil 
Kuru üzüm
Ceviz
Aldığı kadar un




10 yorum:

  1. Çok güzel olmuşlar. Bu aralar çizimlere sardım, bu kalemlerle çok özel hediyeler yapabilirim. Board marker diye araştıracağım. Ellerinize sağlık. Kurabiyeler de çok güzeldir eminim. Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz küçük nir yanlışlığı düzelteyim. Çok özür dilerim. Board marker değil KALICI MARKÖR diye arat. Çok eğlenceli ve sıradışı işler çıkabilir ortaya eminim. Beğenmene sevindim :) hadi sana kolay gelsin

      Sil
  2. Harika olmuş meronimo! kurabiye de bonusu:)
    Bu kalemlerle neler yapılmaz ki!
    aklımda binbir düşünce uçuştu yine:)
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş board marker değil kalıcı markör kalemi olacak. Bi yanlışlık olmuş. Tam tersini yazmışım :) bu arada senden daha müthiş işler çıkacağına eminim, yapmanı sabırsızlıkla bekliyorum..

      Sil
  3. Ben de yapmalıyım ve artık okuldaki kupamı kimse kullanmamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insan nasıl başkasının bardağını kullanır hiç anlamıyorum. Bizde de var aynı sorun. Hemen yap ve bu berbat duruma bi son ver :)

      Sil
  4. Harika olmuşlar, çizimlerin de çok güzel. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Çok cici olmuş yaaa...o kalemlerden ben de almalıyımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) hiç durma koş al hemen çok eğlenceli

      Sil

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news