İzleyiciler

12 Kasım 2014 Çarşamba

kafes, kütük, mum, ağaç dalları. .

Başlıkta saydığım bu alakasız malzemelerle güzel bir dekorasyon köşesi oluşturmak mümkün. Bende bir araya getirdim bu malzemeleri ve yapabilmiş miyim siz söyleyin artık. :)



Eşime balkonda odun kesmek için duran kütüğü evin içine koyacağım dediğimde ' ya canım olur mu öyle şey' diyerek gözlerini devirmişti. Ama ben sonuçtan çok memnun kaldım :) hatta sonradan o da beğendi.


Bu beyaz mumlar da gözüme çok sade geliyordu hep. Bir gün çocuklarla beraber çıktık bahçeye, topladık çalı çırpı, ağaç dalı. Zavallılarım da bana ' öğretmenim bunları ne yapacaksınız?  ' diye soruyorlar. Bende, evde yakacağımız bitmiş onun için topluyorum dediğimde hem hayretle hem de acıyan gözlerle baktılar :) çok saf yürekli bu çocuklar yav..

Dal parçalarını silikonla yapıştıramadım, uhu da işe yaramadı. Ben de bantladım, üstünü de iple sardım, yine minik çam parçaları ve işlem tamamdır. 

Bir de bu gördüğünüz evler var. Onlar da seramik hamurundan.  Denizden gelen odun parçasıyla birleşince küçük bir şehir gibi oldu. :)


Bunlar da öarketlerde satılan minik mama kavanozları var ya onlar. Çok şirin görünüyorlardı gözüme. Daha bebek gelmedi ama ben aldım eve mamaları. Tadı da hiç güzel değilmiş. Yedirmem tuna ya mecbur kalmadıkça. Herneyse,  içine deniz taşları, etrafına bi dantel şerit.  Buda tamam :)


 Bu da bir öncesi sonrası procesi. Düğün salonunda fotoğrafla beraber zorla satılan bu sevimsiz çerçeveyi yağlı boyayla boyadım. Çok özenmedim eskitme bi görüntü oldun diye.


İşte böyleee sevgili dostlar. Güzel günler dilerim hepinize..





10 yorum:

  1. hepsi birbirinden güzel olmuş meronimo!
    Bebeğin adı Tuna'mı? çok severim hatta teyzesinin kuzusuna o adı verdim:)
    çerçeve enfes olmuş, kim derki zamanında zevksiz bir çerçeveydi,
    mumluklara da bayıldım minicik o evlere de.
    emeğine sağlık,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim sebuş. Evet tuna olacak inşallah, ben de çok sevdim tuna ismini. Çerçeveye gelince böyle dönüşümler güzel oluyor dimi? gitsin evimizden sevimsiz şeyler, gelsin güzellikler :)

      Sil
    2. Adı ile büyüsün inşallah amin! benim kızımın adı "Ada" ya "kumral ada mavi Tuna"dan esinlenerek koydum adını, erkek olsaydı Tuna olacaktı yani:) olmadı kız kardeşime söyledim o koydu işte.. çok severim Tuna ismini..
      ne kadar kaldı kavuşmaya? şimdiden hayırlı kucaklaşmalarınız olsun..

      Sil
    3. O kitaptan ben de çok etkilenmiştim. Ada ismi çok güzel gerçekten. İlerde kızım olursa ada mı koysam ne yapsam ismini :) bakalım tuna maviş mi olacak. Herkesin evladını allah bağışlasın.. tuna beyimiz de şubatta doğacak inşallah. :)

      Sil
  2. Elinize sağlık. Harika yaratıcılık .Evler küçük dokunuşlarla bambaşka görünüm kazanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim parıldayan çiçek. Evi ev yapan bu küçük ayrıntılar işte..

      Sil
  3. Meronimo kafesi kutuklerin uztune koyman cok guzel bi fikir olmus butunlesmis. Cerceven de rafta hos duruyo. O rafin tam fotografini yayinlaman mumkun mu cok merak ettim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kübracım, tabi ki sana özel gönderirim genel görüntüyü :)

      Sil
  4. Ne güzel olmuş,içimi ferahlattınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmene, doğal malzemeler işin içine girince huzur verici oluyor gerçekten

      Sil

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news