İzleyiciler

8 Ocak 2015 Perşembe

dereotlu poğaça




Hemde soba fırınında :) Merhaba arkadaşlar,  iki gündür fırtınalı karlı bir hava var kasabamızda. Elektrik yok, okul tatil. Nasıl olmasın karşımızdaki fırına bile gidemedik. Allahım elektriksiz kalmak ne feciymiş.. başta mumları yaktık ayy ne güzel romantik romantik dedik, açtık kitaplarımızı okuduk falan ama bir süre sonra sıkılmaya başladık. Telefon çekmiyor, ailelerimiz merak eder diye endişelendik. En sonunda şarj da bitti.. bizi unutacaklar burada diye düşündüm valla :)

Evde boş kalınca örgüye verdim kendimi. Bebeğe battaniye örüyorum. Bitince paylaşıcam elbette.  Birde poğaça yaptım, sıcacık yumuşacık,  pufidik pufidik.  Akşam pişince sabaha zor kurtardım birkaç tanesini. Tarifi veriyorum,
 Bir çay bardağı sütü cezveye koydum içine 1 küp şeker,  1tatlı kaşığı kuru maya ve 70gr tereyağını koyup sobanın üstünde ılıttım. Yağ eriyip maya kabarıncaya kadar 20 dakika beklettim. İki yumurtanın birinin sarısını ayırıp kalanıyla mayalı sütü biraz tuzu bir avuç kıyılmış dereotunu ve alabildiği kadar unu yumuşacık yoğurup nir saat daha nemli bez altında beklettim.  Kabaran hamuru hiç söndürmeden ceviz büyüklüğünde bezeler yaptım. Yumurta sarısını sürdüm. Haşhaş serptim ve sobanın fırınında pişirdim. Çok güzel kokuyor ve çok lezzetli.





 Hemen yapın yiyin sıcacık. Ama hamuruna biraz labne peynir koymanızı tavsiye ederim.  Ben bir dahakine öyle yapıcam.

Afiyet olsun dostlar.  Kar altında keyifli ve elektrikli günler dilerim :)

2 yorum:

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news