İzleyiciler

7 Ekim 2014 Salı

Merhaba sevgili arkadaşlar,
Blog açmaktaki amacım başta yaptığım el işlerini, yemeklerini paylaşmak hatta belki 'aa ne güzel yapmışsın'ları duymak ve mutlu olmaktı. Ama şu anda blog dünyasının bambaşka bir yönünü gördüm.  Tanımadığım insanların sevincine ortak olmayı, üzüntülerini paylaşmayı öğrendim. Burayı ve siz arkadaşlarımı gerçekten çok seviyorum.  O yüzden özel bir durumumu paylaşıyorum sizinle.

Minik oğlumuzun küçük bir böbrek problemiyle karşılaştığını öğrendik arefe günü. Halbuki cinsiyetini öğrenmeye gitmiştik.. doktor bilmem kaç milim kist var diyince aklımız başımızdan uçtu gitti. . Ne cinsiyet kaldı ne bişey.. başka bir doktora gittik koşa koşa. Oda, minik böreklerinde minik bir genişleme olduğunu söyledi. Arada erkek olduğunu da öğrendik. Doktor bildiğimizi zannediyordu sanırım. Kayıtlara geçirirken söyleyiverdi.. neye niyet neye kısmet. . Allah kimseye yaşatmasın..

 Hiç bilmediğimiz bir konu olduğu için çok korktuk. Allaha Şükür dermansız bir dert değil.  Eve gelip az çok araştırınca anladık. Çünkü doktor böyle böyle diyip bıraktı.. biz soru sorup anlamaya çalıştıkça dışarda hastam var diyip bizi kibarca!  uyardı.. insan böyle durumlarda tutunacak bir dal, az biraz teselli cümlesi duymak istiyor. İnsanlar keşke mesleklerinin yanında biraz da insan psikolojisinden anlasa diyorsunuz..

Cehalet mutluluk getirir diye bi söz vardı. Anladım. Gerçekten de öyle. . Böyle bir durumla karşılaşmadan önce hep yatağı şöyle olsun,  böyle kıyafetler alırım, şöyle tombik olacak,  böyle sevimli doğacak diyordum.. hala bunları düşünüyorum elbette,  suç değil düşünmek, ama aklımın bir köşesinde her zaman küçük pürüzler var artık. . Olmamasını umduğum küçük problemler, acabalar var hep.. bu durumdan önce nasıl oldu da bu ihtimaller gelmedi aklıma diye düşünüp dehşete kapılıyorum.. mutsuz muyum? Elbette hayır! Allahıma bin şükür,  hala içimde kıpır kıpır ama dedim ya hep bi korkuyla beraber artık..

Velhasıl arkadaşlarım, sizden dua istiyorum,  güzel dileklerinizi birde. Burası benim içimi döktüğüm günlüğüm oldu biraz ama insan yalnızken daha kötü oluyor. Ve biliyorum ki burada yalnız değilim..

17 yorum:

  1. oğluşunun tek derdi olsun,kolayca çözülen:)))
    başka hiçbi dert görmesin çok sağlam bi delikanlı olsun,yüzü gülsün,seni de güldürsün.
    Allah tamamına erdirsin
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim havva güzel dileklerin için..

      Sil
  2. İçini ferah tut, sağlıkla bebeğini kucakla inşallah

    YanıtlaSil
  3. Bence doktorlar da her şeyi bilemiyorlar bazen sonuçta ellerindeki kısıtlı verilerle bir şeyler söylüyorlar, tabi ki imkanlar dahilinde her şey takip edilmeli ama morali yüksek tutmak en önemlisi, sürekli endişe ile yaşamak insana çok zarar veriyor. O yüzden endişelenmeyin. Her şeyin sahibi olan Allah herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin, size de gönül ferahlığı ve bebekle ilgili müjdeli haberler versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. İnşallah güzel dilekleriniz gerçek olur..

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  4. Dualarım minik oğluşunla! Sağlıkla al kucağına inşallah ve umudunu hiçbir zaman yitirme emi..kalbini ferah tut lütfen..
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş çok teşekkür ederim. Biraz önce kontrolden çıktık. Takip edilecek doğuma kadar. İçim ferahladı biraz daha. .

      Sil
  5. Benim görümcem hamileyken böyle bir sorunla karşılaştı, son aylarda öğrenmişlerdi durumu. Gerçi sanırım kist yumurtalıklardaydı, bir kaç doktora gittiler ve benim oğlumun da doğumunu üstlenen doktor büyük ihtimalle doğumdan bir süre sonra kistin geçeceğini, bu kiste annenin salgıladığı hormonların etkili olduğunu söylemişti. Erken doğdu, bir süre hastenede yattı ama çok şükür şimdi 3 buçuk yaşına geldi bizim bıdık, doğumdan sonra bir yılı bulmadan da kist eridi. Belki sizin durum daha farklıdır ama Allah'ım derman verir inşallah, dualarım sizinle, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah kimseye dermansız dert vermesin. Desteğinize çok teşekkür ederim esra.

      Sil
  6. Canım benim Allah dermansız dert vermesin. İçini derah tut çok karşılaşılıyor böyle problemlerle çözümü olan şeyler çok şükür ki hamilelerin duaları kabul olurmuş dualarım sizinle :) bende hediyeni hazırlıyordum cinsiyeti belli olmuş mu diye bakmaya girmiştim. Çok öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim gözde. Bebeklerimiz sağlıklı doğacak ve büyügecek inşallah. Hediyemi merakla bekliyorum :) Bende hazırlamaya başladım. Bizde sizi öptük :)

      Sil
  7. canım Allah dermansız bir hastalık vermesin ama normal bir kontrolde gidip
    böyle şeyleri öğrenmek nasıl da üzücüdür tahmin ediyorum. çocuğunuz olunca can damarınız o oluyor. kendinizin bile önemi kalmıyor. Allah sağlıklı bir ömür versin hepimize. Dualarım seninle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim buket. Desteğiniz beni gerçekten çok mutlu ediyor.

      Sil
  8. canım ablacım biriciğim herşeyim.. ben daima seninle ve küçük minik tatlı yeğenimle birlikteyim kalbim hep sizinle.. herşey güzel olacak bana inan :) imle seviyorum..

    YanıtlaSil

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news