İzleyiciler

13 Ekim 2014 Pazartesi

sağlık olsun

Mavi çaydanlık sezonumuz açılmıştır. Mevsim geçişleri hastamsı bişey yapıyor insanı. Boğazda bi yanma, gözlerde bi sulanma, biraz bitkinlik var ama gip değil, nezle değil. Havalardanmış işte.  Bitki çaylarını depoladık. Kavanozlarını süsledik sıcacık soba başı keyfi yapacağız inşallah.


Kavanozların üstünü ve kasayı Chalk paint diye adlandırılan kara tahta boyasıyla boyadım. Hazır değil ev yapımı :) buralarda öyle yaşı marketimiz falan yok, bi nalburumuz var artık allah ne verdiyse. Tarifi turuncu odadan almıştım. 200 ml lik siyah mat boyanın içine iki iki buçuk yemek kaşığı kadar derz dolgusu (hani şu fayans aralarını doldurmak için sürülen bişey var ya onun toz hali işte.  Boya falan satan yerlerde söyleyince hemen veriyorlar.) karıştırdım ve sürdüm istediğim yere. Bir mantar pano, üç beş saksı, kavanoz kapakları derken kendimi zor aldım. Çok eğlenceli bir malzeme. 



Bir de bu minnoş turunçlar bekleyip duruyorlardı. Kestim incecik ve ipe dizip kurutmaya bıraktım. Kapı süsü gibi oldular ve oda mis gibi koktu :) sonra hop kavanoza diğer arkadaşlarının yanına.


 Sağlık sıhhat dolu mutlu günler versin allahımm. Mutlu haftalar! 

8 yorum:

  1. çok şahane bi lezzet,çok şahane bi ambalaja girmiş,çok şahane bi yayın oluşturmuş,
    eline sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgün yorumlarını ve seni seviyorum havva :) teşekkür ederim. Hep sağlıklıyken içelim ama bunları, keyif için içelim, hiç hasta olmadan.

      Sil
  2. Aynı çaydanlıktan benim de var, unutmuştum ben onu iyi dediniz hemen çıkarıp ben de sezonu açayım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çaydanlığın şekli şemali bile bi sıcaklık yayıyor dimi? Kwyifle için bitkilerinizi.

      Sil
  3. nasıl güzel duruyor şu kara tahta boyası hiç denemedim ama deneyeceğim bende.. hepsi birbirinden güzel olmuş, turunçlar da ipe dizilmiş oh mis,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebuş sen bunu kesin denemelisin, kimbilir boyanacak ne güzel tepsilerin, şişelerin vardır, güzel işler çıkarırsın sen

      Sil
  4. yaşasın soba başı keyifleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın da kek börek kurabiye eşliğinde tabi :)

      Sil

Pages - Menu

Popular Posts

Hakkımda

Fotoğrafım
Merhaba, ben meride. Küçük bir kasabada öğretmenim. Çekirdek ailemle beraber, sobalı evimizde yaşayıp gidiyoruz. Güzel olan her şeyi seviyorum. Dekorasyon, el işi, yemekler, güneşli havalar, deniz kabukları, güzel banyolar, siyah beyaz fotoğraflar, yaşanmışlığı olan bir kenarda unutulmuş eşyalar... buyum işte ben :) Güzel paylaşımlarda buluşalım! :)

Blogger news